Asiantuntijuus

Olen Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja. Päätoimitan sivustoa pareille ja sinkuille osoitteessa www.vaestoliitto.fi/parisuhde ja tiiminäni ovat Väestöliiton Parisuhdekeskuksen psykologit.

Sivustolla keskitymme parisuhdeongelmia ennaltaehkäisevän tiedon tuottamiseen kansalaisille ja päättäjille. Vuosi sitten perustimme yleisön pyynnöstä tutkimukseen pohjautuvan sivuston sinkuille sekä sivuston, jolla käsittelemme lastenhankintaa, hedelmällisyyttä ja perheellistymistä. Avasimme sivuillemme myös asianajajalta-palstan, joka kertoo avioliiton ja eron lainsäädännöstä.

Teen Väestöliitossa yksilö – ja pariterapiavastaanottoja. Kirjoitan kolumneja, blogeja ja mielipidekirjoituksia ajankohtaisista aiheista.. Tekstieni ja kannanottojeni aiheet nousevat työstäni ja yhteiskunnasta. Tällä hetkellä vaikutan mm. Väestöliiton johtoryhmässä, hallituksen LAPE-hankkeen Erohankkeen palvelut –verkostossa, A-klinikkasäätiön valtuuskunnassa ja kansainvälisessä ICCFR-perhejärjestöjen foorumissa hallituksen jäsenenä.

Kiinnostukseni kohteita ovat parisuhde ja ero, sote-palveluiden kehittäminen, sähköisten sote-palveluiden kehittäminen, ennaltaehkäisevän, preventiivisen tiedon levittäminen väestössä sekä psykoterapian kehittäminen. Yksilö – ja pariterapian kannalta olen kehittänyt erityisesti rauhantyöskentelyä: eroavien tai eronneiden rauhanistuntoja, toisistaan vieraantuneiden vanhempien ja lasten kohtaamisia, sukulaisten välisten ristiriitojen ratkaisuja ja näiden  rauhanneuvottelujen filosofiaan perustuvaa työskentelyä .
Olen pitänyt noin 200 tiedeluentoa ja julkaissut noin 200 tekstiä.